Wil jij ook een kledingstuk maken waarin je straalt?
datum volgt..
de workshop ‘Maak je eigen Zwanenmantel/textielschilderij: Ontdek je ware kleuren’. Dit symbolische kledingstuk staat voor het creëren van een outfit waarin jij jezelf als een zwaan voelt. Een kledingstuk waarin je je thuis voelt, waarin je kleur bekent en straalt, net zoals het sprookje van het lelijke eendje waarin ze uiteindelijk ontdekt dat ze een zwaan is. Hoe zou jouw zwaan eruitzien als je jouw ware kleuren laat zien?

Hierboven een filmpje van een bijzonder jasje, welke ik in opdracht heb gemaakt. Een filmpje, zodat je alle details goed kan zien. Het jasje gaat voor mij over om met en in zachtheid tot bloei te komen en zo in je troon te gaan staan. Om zo alle perfecties en imperfecties te omarmen en tot je kracht en eigenheid te maken…

Schrijf je nu in voor deze bijzondere 3 luik cursus en ontdek jouw eigen magische creatie! Samen gaan we aan de slag om een kledingstuk te maken waarin jouw persoonlijkheid straalt. Laat je creativiteit de vrije loop en geef vorm aan je eigen unieke stijl. Het mag ook textielschilderij worden.. het gaat over jouw stroming volgen en in textielschilderij kan je vrijer werken.. ik maak eerst altijd een schilderij en later er een kledingstuk erbij.
jaaa ik doe mee! hieronder meer informatie…
Doel van de Workshop:
Mijn doel met deze workshop is jou helpen een kledingstuk te creëren waarin je jezelf kunt laten zien en waarin je kunt stralen met jouw ware kleuren. Samen gaan we op ontdekkingsreis om te zien hoe jouw zwaan eruitziet als je jouw eigen stijl en persoonlijkheid volledig omarmt. Ik wil een veilige en inspirerende omgeving creëren waarin expressie, creativiteit en individualiteit worden aangemoedigd.
Wat kun je verwachten:
Inspiratie en conceptontwikkeling: We beginnen met een meditatie en het verhaal om van binnenuit kleding te ontwerpen. We bespreken de betekenis van het sprookje van het lelijke eendje. Samen ontdekken we hoe we jouw persoonlijkheid en ware kleuren kunnen vertalen naar een kledingstuk.
Ontwerp en patroon maken: Ik begeleid je bij het ontwerpen van je eigen zwanenmantel dit kan door bewerken van kledingstukken of juist een kledingstuk ontwerpen..
Naaien en afwerken: Stap voor stap help ik je bij het naaien van je zwanenmantel. Ik deel technieken en geef tips. Ik leg de nadruk op handwerk en ambachtelijkheid, zodat jouw creatie een uniek stuk wordt.
Uitstraling en zelfexpressie: Ik wil dat je jezelf vol vertrouwen kunt laten zien in je eigen creatie. Ik deel tips en advies over het dragen van je zwanenmantel en hoe je jouw persoonlijkheid kunt laten stralen door middel van kleding.
Afsluiting:
Aan het einde van de workshop heb je niet alleen een prachtige zwanenmantel gemaakt, maar ook een dieper begrip van je eigen stijl, persoonlijkheid en creatieve expressie. Je kan trots zijn op je unieke creatie en een stap dichter bij om de wereld te laten zien wie je werkelijk bent
.
Tijdens de workshop zullen we een scala aan technieken verkennen om je kledingstuk/textielschilderij intuïtief tot leven te brengen. ook kan je er thuis aan verder werken…  Enkele van de technieken die we zullen behandelen zijn:
Freeform borduren met de naaimachine: Ontdek de vrijheid en creativiteit van het freeform borduren met behulp van een naaimachine. Leer hoe je texturen, lijnen en patronen kunt creëren om je kledingstuk te verrijken.
Punchen: Verken de kunst van punchen (needle felting), een techniek waarbij je garen door een stof prikt om prachtige texturen en reliëfs te creëren. Ontdek hoe je punchen kunt gebruiken om unieke details toe te voegen aan je zwanenmantel.
Werken met een lockmachine: Leer de basisprincipes van het werken met een lockmachine om professionele en nette afwerkingen te creëren. Ontdek hoe je verschillende stoffen kunt combineren en naadafwerkingen kunt optimaliseren.
Textielverven: Duik in de wereld van textielverven en ontdek verschillende technieken om stoffen te kleuren en te transformeren.
Optionele technieken:
Freeform spinnen: Als je geïnteresseerd bent in het toevoegen van zelfgemaakt garen aan je creatie, kunnen we ook de basisprincipes van spinnen verkennen, zoals corespinnen. Leer hoe je vezels kunt spinnen tot garen en ontdek de mogelijkheden van handgesponnen garens in je kledingstuk.
Natvilten: Ontdek de magie van natvilten, een techniek waarbij je losse vezels samenvoegt tot een stevige stof. Leer hoe je vilt kunt maken en gebruiken om interessante texturen en details toe te voegen aan je zwanenmantel.
Door deze verschillende technieken te verkennen, kun je jouw kledingstuk op een intuïtieve manier tot leven brengen en je eigen unieke visie tot uiting brengen.
Voor meer informatie en om je in te schrijven, neem contact met me op. Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen bij mijn workshop ‘Maak je eigen Zwanenmantel: Ontdek je ware kleuren’ en samen een kledingstuk te creëren waarin jij straalt en waarin jouw intuïtie tot uiting komt!

 

Als je met liefde je kleding maakt of bewerkt, voel je deze energie ook in je kleding.

 

Deze techniek is ook mogelijk…