Een oceandrum is een instrument dat het geluid van de zee geeft. Heerlijk ontspannend en fijn om mee te spelen. Je waant je als het ware bij de zee. Je kan hem ook gebruiken bij visualisaties en meditaties.

In deze workshop begeleid ik (Femke Kloppenburg) jou bij het maken van je eigen ocean drum met textiel. Een transparante ocean drum is ook mogelijk! Jouw drum heeft zijn eigen geluid. Dit ga je creëren in het eerste gedeelte van de workshop door middel van verschillende zaden. Het geluid kan variëren van een zacht zandstrandgeluid tot het geluid van de zee in de branding… Wat past bij jou? Je schildert als ware met geluid…

Daarna volgt er een visualisatie om zo met dat beeld als inspiratie jouw oceandrum te kunnen beschilderen met wol of juist de binnenkant te bewerken (met punchen/droogvilten.)
Heerlijk om te laten ontstaan…

nog een reactie’s van een deelnemer:

Annabel: Een oceaan drum maken bij Femke Kloppenburg is spelen en snoepen met vorm en kleur. In haar atelier waan je je in een andere kleurrijke wereld en ze moedigt je op een open manier aan om je eigen kleur en klank te maken om aan het einde van de dag met een prachtig zelf gecreëerd cadeau naar huis te gaan. je eigen unieke oceaan drum.

Deborah: Ik heb echt zoo genoten! Wat bijzonder heb je het toch in je atelier met alle materialen, de vrijheid en de zorg. De openheid om te creëren is zo voelbaar en de ondersteuning van jou en de ongeziene wereld daarbij. 🥰

Tijd van 10:00 tot 16:30, bijdrage 111,- inclusief soep en materialen.  Maat drum 40 of 50cm!

Bij dit filmpjes vertel ik meer over de ocean drum en het proces van maken…

 

Mijn nieuwste drum de zwanendrum…

en een filmpje over hoe een ocean drum je kan ondersteunen met rouw en tegenslagen in het leven…

 

 


één nieuwste ocean drum, mijn derde helemaal transparant. Zo magisch om naar te kijken. Dit is ook mogelijk in de workshop. Het gaat erover dat jij jouw creatieve flow volgt.

nog meer reacties:

Dave: Afgelopen weekend heb ik meegedaan met deze workshop van Femke om een eigen oceandrum te maken. Van tevoren had ik niet kunnen voorspellen dat deze workshop zijn waarde helemaal niet heeft in het eindresultaat, de oceandrum zelf, echter juist in het hele proces en de gecreëerde beding om de creatieve energie te laten stromen. De ocean drum waarmee ik naar huis ben gegaan is uiteindelijk een prachtige spiegel geworden tussen mijn onderbewuste en wakkere bewuste. De plek waar mijn mind van alles van het uiterlijk weet te vinden maar mijn hart er verwonderlijk blij van wordt en dan heb ik het nog niet eens over hoe het geluid ervan de verbinding hiertussen weet te stimuleren. Dit is zo’n workshop welke langer weet na te zingen en me bezig weet te houden, echt een aanrader dus. Dank!