Kom een jaar lang experimenteren, inspiratie opdoen, nieuwe technieken leren, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren. Werken aan jouw droomproject! Een bijzonder kledingstuk, een schilderij een supergroot schilderij of juist heel klein, alles kan. Je mag gebruik maken van al mijn kennis, materiaal, faciliteiten (spinnewiel, kaardenbak, naaimachine, punchmachine, lockmachine, textielboeken, textielverf etc.) en inspiratie! Dit allemaal in mijn ruime atelier van 50  m2.

In ochtend starten we elke les met een bepaalde techniek, thema en meditatie en bekijken we elkaars werk. In de middag kan je hier mee door gaan of aan een eigen project werken. Je bepaalt zelf wat je wilt doen/leren. Wanneer je je op andere technieken wilt richten dan alleen textiel is dat ook mogelijk. Op (en na) de kunstacademie heb ik met veel verschillende technieken geëxperimenteerd. Ook vanuit de opleiding ‘Genezend Tekenen’ die ik heb gevolgd, leer ik veel om mensen op persoonlijk vlak te begeleiden, en kunstwerken te maken die je steunen in het dagelijkse leven. Het gaat mij er vooral dat je je leert overgeven aan eigen creativiteit en hiermee leert te spelen…

Ook zal ik laten zien waar ik zelf mee bezig ben. Ik blijf verder ontwikkelen met materialen en methodes, laatst bijvoorbeeld aan experimenteren met freeform met de naaimachine en spirit dolls. Het is inmiddels het zevende jaar dat ik dit aanbied en het is steeds in ontwikkeling…

Je kan veel bijleren! Keywords: punchen, textiele sieraden, artyarn spinnen met kralen, soluvlies, angelina, stempels maken, zijde verven, betekenis van kleuren, batikken, textiel schilderijen, met sneeuw verven, á la Hundertwasser schilderen, theater, lachen tekenen, spelen, kunstwerken lezen, 3d textielverf, borduren, textiel krijtjes, haken, breien, hoe kleuren je kunnen helpen, wol mengen met de kaardenmolen. En nog veel meer!

en het is natuurlijk fijn ook fijn om iemand anders te horen van hoe zij de jaargroep ervaart:

Binnenkort doe ik al weer voor het derde jaar mee aan de jaargroep bij Femke. Het zijn dagen waarop je heerlijk een hele dag bezig kunt zijn met creëren. Femke leert je niet alleen nieuwe technieken, maar ook, wat ik zelf heel belangrijk vind, hiermee te experimenteren en te spelen. Je kunt zo steeds weer nieuwe dingen ontdekken en daardoor je eigen beeldtaal ontwikkelen. Elke keer word je weer uitgedaagd hierin! Het is heel leuk om dit samen te doen met andere textielliefhebbers, en te zien hoe iedereen op zijn eigen manier werkt. Daarnaast is het gewoon ook heel gezellig om samen bezig te zijn. Met de enthousiaste en vakkundige begeleiding hierbij van Femke, is elke lesdag van de jaargroep weer genieten en een cadeautje aan mezelf. Kijk er naar uit om te beginnen met mijn derde jaar! (Joke)

JAAAAA Op 22 september en 20 oktober 2024 START WEER DE TEXTIELJAARGROEP. We beginnen met open lessen zodat je ook kan kennismaken. Op 22 september gaan we jouw magische rainstick/toverstaf maken en op 20 oktober maken we jouw toverfee maken. Klik hier om je aan te melden! Je kunt ze samen volgen voor een speciale aanbiedingsprijs als je je vóór 1 juli aanmeldt.

Start jaargroep 1 (ook geschikt voor beginners nog plek): 22 september 2024 open les rainstick, 20 oktober (open les toverfee), 17 november, 15 december, 12 januari, 9 februari, 16 maart, 13 april, 11 mei.

Jaargroep 2 (gevorderden bijna vol): Zaterdag 12 oktober, 16 november, 14 december, 11 januari, 8 februari, 15 maart, 12 april, 10 mei 2024 en zaterdag 7 juni.

Je kunt je hier aanmelden…

Kan je een keertje niet, dan kan je in overleg in een andere jaargroep de les inhalen of een losse les volgen. Verder ontvang je 20 procent korting op de andere workshops in mijn atelier dat jaar… Laat me weten als je interesse hebt!

Tijd: 10:00 tot 16:30

Maximaal 6 personen, dus geef je snel op! Voor de 9 dagen samen bedraagt de bijdrage 895,- (eventueel in 2 termijnen te betalen), inclusief veel basismateriaal (stoffen, textielverf, wol, enz.) en lekkere soep! (En als je je vóór 1 juli 2024 aanmeldt, krijg je nog 10% korting.)

Hieronder wat foto’s van wat er afgelopen jaar in de jaargroep is gemaakt.

Zit je te twijfelen over de Jaargroep? Kijk in de agenda om kennis te maken…
 

Hierboven een filmpje van een bijzonder jasje, welke ik in opdracht heb gemaakt. Een filmpje, zodat je alle details goed kan zien. Het jasje gaat voor mij over om met en in zachtheid tot bloei te komen en zo in je troon te gaan staan. Om zo alle perfecties en imperfecties te omarmen en tot je kracht en eigenheid te maken… Dit is ook wat ik met de jaargroep als doel heb om zo steeds meer je eigenheid te ontwikkelen om zo in je troon te gaan zitten.

Een nog voorbeeld hoe ik zelf te werk ga met mijn jasjes: Steeds weer een beetje borduren, vilten, hier een kraaltje erbij, daar een mooi draadje spinnen of toch verven. Ik kan er zo jaren over doen, steeds weer kijken.
Veel herinneringen en dromen kan ik hierin kwijt. Het is heerlijk om te dit doen! Hoeveel tinten groen zijn er wel niet? Is het jasje af of toch niet?
En ook al zijn ze wel af voor nu, dan kan ik er toch later weer wat kleine dingen aan veranderen. Het leven verandert je idealen, je herinneringen en je dromen. De kleuren die je steunen. Heerlijk hoe een kledingstuk samen met jou groeit.

  

Wil je ook een keer helemaal je eigen kledingstuk maken? Of een groot schilderij? Deze Jaargroep is hier heel geschikt voor!