Kom een jaar lang experimenteren, inspiratie opdoen, nieuwe technieken leren, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren. Werken aan jouw droomproject! Een bijzonder kledingstuk, een schilderij een supergroot schilderij of juist heel klein, alles kan. Je mag gebruik maken van al mijn kennis, materiaal, faciliteiten (spinnewiel, kaardenbak, naaimachine, punchmachine, textielboeken, textielverf etc.) en inspiratie! Dit allemaal in mijn ruime atelier van 50 m2.

We beginnen elke keer met rondje om elkaars werk te bekijken. Als je er behoefte aan hebt kunnen we je werk dan ook inhoudelijk bekijken/bespreken, met de mogelijkheid om je persoonlijke proces hierin mee te nemen. Je bepaalt zelf wat je wilt doen/leren. Wanneer je je op andere technieken wilt richten dan alleen textiel is dat ook mogelijk. Op (en na) de kunstacademie heb ik met veel verschillende technieken geëxperimenteerd. Ook vanuit de opleiding ‘Genezend Tekenen’ die ik volg leer ik veel om mensen op persoonlijk vlak te begeleiden, en kunstwerken te maken die je steunen in het dagelijkse leven.

Ook zal ik laten zien waar ik zelf mee bezig ben. Ik blijf verder ontwikkelen met materialen en methodes, laatst bijvoorbeeld met foto’s op vilt en stof.

Je kan veel bijleren! Keywords: punchen, textiele sieraden, artyarn spinnen met kralen, soluvlies, angelina, stempels maken, zijde verven, betekenis van kleuren, batikken, textiel schilderijen, met sneeuw verven, á la Hundertwasser schilderen, theater, lachen tekenen, spelen, kunstwerken lezen, 3d textielverf, borduren, textiel krijtjes, haken, breien, hoe kleuren je kunnen helpen, wol mengen met de kaardenbak. En nog veel meer!

en het is natuurlijk fijn ook fijn om iemand anders te horen van hoe zij de jaargroep ervaart:

Binnenkort doe ik al weer voor het derde jaar mee aan de jaargroep bij Femke. Het zijn dagen waarop je heerlijk een hele dag bezig kunt zijn met creëren. Femke leert je niet alleen nieuwe technieken, maar ook, wat ik zelf heel belangrijk vind, hiermee te experimenteren en te spelen. Je kunt zo steeds weer nieuwe dingen ontdekken en daardoor je eigen beeldtaal ontwikkelen. Elke keer word je weer uitgedaagd hierin! Het is heel leuk om dit samen te doen met andere textielliefhebbers, en te zien hoe iedereen op zijn eigen manier werkt. Daarnaast is het gewoon ook heel gezellig om samen bezig te zijn. Met de enthousiaste en vakkundige begeleiding hierbij van Femke, is elke lesdag van de jaargroep weer genieten en een cadeautje aan mezelf. Kijk er naar uit om te beginnen met mijn derde jaar! (Joke)
Datums: starten twee nieuwe groepen in september 2020, laat me weten als je mee wilt doen. Data in overleg
Jaargroep 2 2019/ 2020, Start 2 november, 7 december, 11 januari, 8 februari, 7 maart, 4 april 2 mei en 6 juni. 
Jaargroep 1 2019/ 2020 Start zaterdag 21 september.
De datums zijn Zaterdag 21 september, 19 oktober, 16 november, 14 december, 18 januari, 15 februari, 14 maart, 11 april en 9 mei.
(vol)

Kan je een keertje niet dan kan je in overleg in een andere jaargroep de les inhalen
Laat me weten als je interesse hebt!
Tijd: 10:00 tot 16:30
De 9 dagen kosten nu samen 525,- (eventueel in termijnen te betalen) inclusief heel veel basismateriaal (stoffen, textielverf, wol etc) en lekkere soep!
Zit je te twijfelen over de Jaargroep? Kijk in de agenda om kennis te maken…
 

Hierboven een filmpje van een bijzonder jasje, welke ik in opdracht heb gemaakt. Een filmpje, zodat je alle details goed kan zien. Het jasje gaat voor mij over om met en in zachtheid tot bloei te komen en zo in je troon te gaan staan. Om zo alle perfecties en imperfecties te omarmen en tot je kracht en eigenheid te maken… Dit is ook wat ik met de jaargroep als doel heb om zo steeds meer je eigenheid te ontwikkelen om zo in je troon te gaan zitten.

Een nog voorbeeld hoe ik zelf te werk ga met mijn jasjes: Steeds weer een beetje borduren, vilten, hier een kraaltje erbij, daar een mooi draadje spinnen of toch verven. Ik kan er zo jaren over doen, steeds weer kijken.
Veel herinneringen en dromen kan ik hierin kwijt. Het is heerlijk om te dit doen! Hoeveel tinten groen zijn er wel niet? Is het jasje af of toch niet?
En ook al zijn ze wel af voor nu, dan kan ik er toch later weer wat kleine dingen aan veranderen. Het leven verandert je idealen, je herinneringen en je dromen. De kleuren die je steunen. Heerlijk hoe een kledingstuk samen met jou groeit.

  

Wil je ook een keer helemaal je eigen kledingstuk maken? Of een groot schilderij? Deze Jaargroep is hier heel geschikt voor!