De workshops ‘Droogvilten met bijzondere materialen’ zijn uniek vanwege het gebruik van diverse materialen, zoals wol en stof. In deze veelzijdige workshops leer je ‘schilderen’ met textiel. Je maakt op een eenvoudige manier je eigen textielschilderij of sierkussen of je geeft je kleding een persoonlijk tintje.

Deze workshop geef ik inmiddels al ruim 10 jaar en hij blijft me verassen met mogelijkheden. WOW!  

Tijdens de workshops leer ik je punchen, dat wil zeggen dat je materialen zonder garen vastzet op onderliggende materialen. Dat doen we handmatig en machinaal, met een punchmachine. Deze machine heeft vijf punchnaalden en is makkelijk te bedienen. Door je ook de handmethode te leren, kun je later thuis verder experimenten zonder dat je een dure aankoop hoeft te doen.

Er is volop keuze uit verschillende bollen wol, stoffen en heel veel kleuren zelf geverfde viltwol. Daarmee maak je een klein schilderij en/of ‘beschilder’ je een zelf meegebracht kledingstuk of sierkussen. Geschikt hiervoor zijn stoffen van wol, acryl of fleece. Je eigen creatie is wasbaar in de machine (wolwasprogramma) of op de hand.

Genoeg ‘stof’ dus om vrij te experimenten! En heb je even geen inspiratie, dan kan ik je op weg helpen. Deze workshops zijn niet moeilijk en geschikt voor beginners. Het gaat erom dat je plezier hebt in het creatief werken met textiel. Dat levert zeker mooie resultaten op, zoals te zien op de foto’s met creaties van deelnemers!

 

(Deze workshop kan je ook volgen op meerdaagse Helende kleding, maak een prachtig kledingstuk en straal… op 21, 22 en 23 oktober of/en 17 en 18 december)

Referentie’s:

Wendy Dyer:

“De workshop was prima verzorgd, met een ruime voorraad aan materialen en prikkelende ideeën om mee aan de slag te gaan. Ik ben verbaasd over het grote aantal creatieve mogelijkheden. Juist op die momenten dat ik ‘zoekend’ was, bood Femke me een stofje of draadje aan om het effect van mijn werk net wat fraaier te maken. Ik ben heel blij met de resultaten en heb er een techniek bijgeleerd. Super!”

Diana Ugryumova:

“Ik zit wel eens vaker patroontjes te tekenen op papier met een potlood, altijd verrassend wat eruit komt. Net zoals met het vilten! Toen ik aan de workshop begon had ik nog geen idee wat ik zou maken. Ik heb me daarom laten inspireren door alle stofjes en mooie kleuren wol die Femke beschikbaar had gesteld. Na een aantal technieken te hebben geleerd, ben ik gewoon aan de slag gegaan. Een van de twee resultaten kan je zien op de foto!”

Voorbeelden van cursisten: