Een leuke korte cursus van 6 lessen!
Leer wolverven, zijdeverven, stempelen, monoprint, tie dye, foto’s op textiel, marmeren en nog veel meer. Combineer die technieken in een eigen project, waarin je bijvoorbeeld een oud kledingstuk kunt pimpen, een textielschilderij of een tas kunt maken zoals jij die altijd al wilde. Experimenteren staat voorop! Deze cursus plan ik niet meer standaard in. Je kan hem aanvragen met groepje van min 5 personen.  Of je kan je opgeven voor de jaargroep waar al deze lessen worden behandeld.
Je kan eventueel ook losse lessen volgen!

Er zijn 6 lessen van 2,5 uur. De eerste les is een open les. Je kunt daar kijken of de cursus iets voor jou is en de andere cursisten leren kennen. Alle lessen worden gegeven in mijn atelier De Zessprong in Enschede. De prijs voor de kennismakingsles is 29 euro en losse lessen zijn 45 euro per stuk. Als je alle lessen volgt, krijg je een flinke korting. Het totaalbedrag is dan 220 euro inclusief basismaterialen.

Les 1: Wol verven open les
In deze les gaan we wol verven met voedselkleurstoffen en andere soorten verf. Experimenteren met verschillende effecten. Wat je bij deze les maakt kan je dan gebruiken voor de volgende les: nuno natvilten.
Les 2: Nuno nat en droogvilten
Je zelfgeverfde wol ga je met warm water en olijfzeep bewerken tot vilt. Ertussen masseer je dan een laagje zijde.  Ik laat je ook zien hoe je deze techniek met andere stoffen kunt toepassen en hoe de punchmachine hierbij handig is.
Les 3: Druk technieken
Monoprint, rubbing, stempelen, 3d textielverf, foto’s op textiel, etc. Als je een eigen kledingstuk of tas hebt (van natuurlijke vezels, zoals katoen, wol of zijde) mag je deze meenemen om op te gaan werken
Les 4: Tie dye en marmeren
We gaan verven op water en scheerschuim. Hierbij ontstaan mooie marmer-effecten! Neem hier eventueel een kledingstuk of tas mee van natuurlijke vezels.
Les 5: stoffen vervormen
Doormiddel van stoom jouw zelfgeverfde stoffen vervormen en fixeren… En verder vrije les om de technieken toe te passen en de projecten af te maken.
Les 6: vrije les
Vrije les om het project af te maken.Hieronder zie je voorbeelden van wat er oa. in deze cursus aan bod komt!