Leer droogvilten, natvilten, haken, breien, appliqueren, kleding bewerken en textiel verven. Combineer die technieken in een eigen project, waarin je bijvoorbeeld een oud kledingstuk kunt pimpen, een textielschilderij of een tas kunt maken zoals jij die altijd al wilde. Experimenteren staat voorop!

Je kan ook losse lessen volgen!

Er zijn 12 lessen van 2,5 uur. De eerste les is een open les. Je kunt daar kijken of de cursus iets voor jou is en de andere cursisten leren kennen. Alle lessen worden gegeven in mijn atelier De Zessprong in Enschede. De prijs voor de kennismakingsles is 20 euro en losse lessen zijn 29 euro per stuk. Als je alle lessen volgt, krijg je een flinke korting. Het totaalbedrag is dan 300 euro. (Inclusief materiaal!)

Lesprogramma

Les 1: Droogvilten open les
Leer de techniek van het droogvilten. Ontdek wat de punchmachine doet met verschillende soorten stoffen. Experimenteer met allerlei verschillende materialen.
Les 2: Natvilten
Wol wordt met warm water en olijfzeep bewerkt tot vilt. Je kunt de vilten lap later ook versieren met borduurwerk en kralen.
Les 3: Haken
De belangrijkste haaksteken en Freeform 3d haken. (werken zonder patroon)
Eventueel leren spinnen en daarmee haken!
Les 4: experimenteel breien
Experimenteel breien met dik en dun garen, verschillende steken, met reepjes stof of met kralen. En daarover heen eventueel borduren. Eventueel leren spinnen (artyarn) en daarmee breien!
Les 5: Appliqueren
Verschillende soorten steken met naaimachine en hand. Zoals bijvoorbeeld tekenend borduren, vlakvulling en appliquerend borduren.
Les 6: Kledingstukken bewerken
maandag 20 maart 9:30 tot 22:00
Simpele technieken om bestaande kledingstukken te veranderen.
Les 7: Verven
Druktechnieken met verschillende voorwerpen en schilderstechnieken.
Les 8: Algemene les
Verdieping, doorgaan met technieken die je het interessants vond.

Les 9: Vervolg op les 8

Les 10: Eindproject
Maak een ontwerp voor je eindproject en begin met het maken ervan. In het eindproject mag je verschillende technieken toepassen om een eindproduct te maken. Bijvoorbeeld een kledingstuk, een theaterkostuum, een textiel schilderij of een tas. De proeflapjes van vorige lessen kan je hierbij ook goed gebruiken.

Les 11: Eindproject

les 12: Eindproject
Afspreken hoe en wanneer we onze eindprojecten laten zien bijvoorbeeld door middel van een modeshow.

Schrijf je hier in!